onsdag 30 april 2008

Salon Pontus


Var på lunch på Pontus idag. Vi kom överens om att ses där när vi var på Operakällaren igår och åt middag med Jean-Marc och Julien Brocard (Stor provning föregick, återkommer om den).

Så Johan och Håkan från Lidby, Mischa Billing, Bengt-Göran Kronstam, jag och Mats Hanzon mötte upp för att prata om Salon, champagnen också. Först serverade Johan en ännu osläppt 97:a, som var oväntat rund och god. Sedan följde en 96:a och det ÄR ett fantastiskt vin. Den har utvecklats sedan den kom, men har ännu en evighetslång framtid. Till slut slet Mats fram en 82:a som var precis så Salonig som den skulle vara. Fortfarande stram, men med massor av utvecklad nötighet och lite sinande intensitet i bubblorna.

Lite ostron, en superfin Crème Ninon och en pocherad bergtunga med brandade och ostronskum slank ner medan vi diskuterade vinerna. Tydligen kommer det en sista skvätt Salon 96 i augusti, sen är det dags för 97:an att göra entré på scenen.

Inga kommentarer: